Džordž R. R. Martin najavio drugačiji kraj “Pjesme leda i vatre”: Knjige i serija bez istog kraja

B. P.
Džordž R. R. Martin najavio drugačiji kraj “Pjesme leda i vatre”: Knjige i serija bez istog kraja

Proslavljeni američki pisac fantastike Džordž R.R. Martin ponovo je progovorio o napretku romana “Vjetrovi zime”, pretposljednjeg djela u svojoj epskoj seriji “Pjesme vatre i leda” po kojoj je nastala hit serija “Igra prestola”, uz nagovještaj drugačijeg kraja od televizijske verzije.


Ljubitelje serije možda će obradovati ova vijest, jer se bez sumnje sjećaju razočaravajućeg kraja u posljednjoj sezoni. Martin je sa svoje strane izrazio žaljenje zbog sekvenciranja knjiga i televizijske serije.

- Osvrćući se unazad, volio bih da sam ostao ispred knjiga. Kada su započeli seriju imao sam već štampane četiri knjige, a peta je izašla kad je serija započela 2011. godine. Imao sam prednost od pet knjiga, a ove su gigantske knjige, kao što znate. Nikada nisam mislio da će me stići, ali jesu. Stigli su me i prošli pored mene. To je bilo čudno, jer sada je serija bila preda mnom, a išla je u nešto drugačijim pravcima. Još radim na knjizi, ali vidjećete, moj kraj kad to izađe i biće mnogo razlika - rekao je Martin za “Čikago TV”, a ni ovog puta, u svom izvještaju o pisanju nije naveo rok do kojeg bi knjige trebalo da budu gotove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana