Džeri Sajnfeld na pozorišnim daskama

Aleksandra Madžar
Džeri Sajnfeld na pozorišnim daskama

Njujork - Američki komičar Džeri Sajnfeld, koji se proslavio više puta nagrađivanim TV sitkomom "Sajnfeld", vraća se od iduće godine na njujoršku scenu sa nizom nastupa u renomiranom Bikon teatru.

Slavni komičar će se jednom mjesečno družiti sa njujorškom publikom predstavom "Džeri Sajnfeld: Na domaćem terenu".

- Komičari žive za nastup na određenim scenama. Za mene je to Bikon i jako sam uzbuđen što će to postati moj novi dom -  izjavio je 61-godišnji glumac.

Sajnfeld je stekao svjetsku slavu poluautobiografskom humorističkom serijom "Sajnfeld", koja se tokom 1990-ih godina prikazivala na televiziji En-Bi-Si.

Pozorište Bikon, koje može da primi 2.800 gledalaca, nalazi se na Menhetnu. Godine 2008. u potpunosti je renovirano kako bi mu se povratio stari sjaj s početka 20. vijeka.

- Džeri Sajnfeld je jedan od najuticajnijih i najcjenjenijih komičara svih vremena - kazao je Džejms Dolan, predsjednik kompanije "Medison skver garden" koja je vlasnik Bikon teatra.

Dodao je da im je velika čast što je proslavljeni Njujorčanin, čiji je humor duboko ukorijenjen u Velikoj jabuci, njihov gost.

Sajnfeld živi u Njujorku sa suprugom i djecom. I dalje se aktivno bavi stendap komedijom.

Njegov prvi nastup u Bikonu zakazan je za 7. januar, a ulaznice za njegovu predstavu koštaju od 79 do 175 dolara.

Zanimljiva za ovog glumca je i činjenica da je prije dvije godine dospio na prvo mjesto "Forbsove" liste najplaćenijih komičara.

Sajnfeld je između juna 2012. i 2013. godine zaradio nevjerovatna 32 miliona i tako dospio na sam vrh liste.

Glavni prinos mu je bio prodaja karata od turneje koju je održavao u više od 70 gradova u posljednjih godinu.

Teatar

Bikon teatar ima tri nivoa, a projektovao ga je arhitekta Walter William Ahlschlager i otvoren je 1929. godine kao palata za filmove i vodvilj. Danas je jedan od vodećih živih muzičkih i zabavnih teatara Njujorka. U ovom pozorištu najčešće se dodjeljuju "Toni" nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana