Duško Trifunović jednostavan čovjek koji je svijetu poklonio čudo

A. M.
Duško Trifunović jednostavan čovjek koji je svijetu poklonio čudo

Banjaluka - Da Duško Trifunović nije volio muziku, iako su njegove stihove pjevale hiljade ljudi na koncertima velikih domaćih zvijezda, da je drugim muškarcima pisao pjesme da bi zadivili žene koje su voljeli, da je bio mudar, obrazovan, dobar i jednostavan čovjek, sa velikom pažnjom i oduševljenjem slušala je publika u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS.

Priče o životu Trifunovića, ali i životu sa njim, zvucima gitare, sjećanjima i stihovima ispričali su njegovi veliki prijatelji, kantautor Ranko Pražić i autor knjige o Dušku Trifunoviću Bogomir Mijatović, koji su u četvrtak uveče održali književno veče Trifunoviću u čast, pod nazivom "Ima neka tajna veza".

- Kada se 1972. godine zaposlio na Televiziji Sarajevo i postao urednik u omladinskoj redakciji, Duško je izgovorio jednu genijalnu rečenicu: "Slušajte mene, a radite po svome", pa sam tako odlučio i da dam naziv knjizi koju sam radio. Za njegova života sakupio sam 150 njegovih pjesama koje su izvodili drugi izvođači. On je na to bio jako ponosan. Do sada sam sakupio 296 različitih Duškovih stihova za koje je napisana muzika i mislim da postoji dovoljno razloga da uđe u Ginisovu knjigu rekorda - kazao je Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana