Dodik: Treba snimati još filmova o monstruoznim zločinima u Jasenovcu

Srna
Dodik: Treba snimati još filmova o monstruoznim zločinima u Jasenovcu

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je film "Dara iz Jasenovca" na autentičan način prikazao događaje, te naglasio da treba snimati još filmova o Jasenovcu, jer zločin, monstruoznost, načini i masovnost ubijanja Srba apsolutno ne mogu da budu obuhvaćeni samo u jednom filmskom prikazu.

Dodik je izjavio da je Jasenovac najtragičnije mjesto u istoriji srpskog naroda, koje je skrajnuto, skrivano, zahvaljujući ne samo srpskim protivnicima, nego, nažalost, i nekim Srbima.

On je naglasio da istina o Jasenovcu nije ispričana, ona je ostala spekulativna, jer oni koji su činili zločine nad Srbima u Jasenovcu to minimiziraju i prikazuju da nije tako monstruozno kao što jeste.

Dodik je podsjetio da se godinama unazad zalagao da se snimi igrani film o Jasenovcu, koji će na savremen način i svjetskoj publici, a prije svega mladim Srbima koji nemaju vremena da čitaju knjige i listaju dokumente, prikazati stravična srpska stradanja, koja će ući u njihovu percepciju da ne budu izbrisana nikada.

On je rekao za "Sputnjik" da je "Dara iz Jasenovca" dobar i uspješan primjer realizacije tog koncepta, te da misli da ne treba stati sa snimanjem filmova o Jasenovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana