Dodik: Djelo Sretena Vujkovića nastaviće da živi

Srna
Dodik: Djelo Sretena Vujkovića nastaviće da živi

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Srpska smrću Sretena Vujkovića izgubila velikog književnika i istaknutog radnika u oblasti obrazovanja, ali da će njegovo djelo nastaviti da živi.

"Pogodila me današnja vijest o smrti profesora Sretena Vujkovića, na kojeg imam samo najljepše uspomene i sjećanja iz srednjoškolskih dana, gdje sam imao čast da mi upravo on bude profesor", napisao je Dodik na platformi "Iks".

Dodik je izrazio zahvalnost za sve što je Vujković učinio za Republiku Srpsku i kulturu srpskog naroda na ovim prostorima.

"Ovom prilikom izražavam najdublje saučešće porodici i rodbini", naveo je Dodik.

Sreten Vujković, književnik, esejista i pjesnik, preminuo je u Banjaluci nakon kratke i teške bolesti u 82. godini, a biće sahranjen sutra na gradskom groblju Pobrđe.

Vujković je bio prvi direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske, dugogodišnji predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, te dobitnik Kočićeve nagrade 1998. godine. On je bio inicijator i osnivač Đurđevdanskog dječjeg festivala, a imao je zasluga za uvođenje vjeronauke kao predmeta u osnovnim školama banjalučke regije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana