Dječije pozorište RS : Počeo rad na predstavi „Konjić Grbonjić“

Ilijana Božić
Foto: GS

BANjALUKA- Ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske počeo je rad na novoj predstavi "Konjić Grbonjić", Petra Peršova, u režiji Ivane Dragutinović Maričić.

Autor dramatizacije je Milan Gajić, a u predstavi igraju Božana Bijelić, Aleksandra Spasojević, Rade Kostić, Dragan Vučić, Svjetlana Andrić, Dragana Ilić, Saša Terzić, Duško Mazalica i Aleksandar Runjić.

-Beogradskoj rediteljki Ivani Dragutinović Maričić ovo je prva saradnja sa Dječijim pozorištem RS, a i ansambl je pojačan sa još jednim mladim umjetnikom, glumcem Aleksandrom Runjićem, koji se predstavio banjalučkoj publici u brojnim predstavama Narodnog pozorišta Republike Srpske i Gradskog pozorišta "Jazavac"-saopštili su iz Dječijeg pozorišta RS.

Istakli su da je "Konjić Grbonjić" dio lektire za učenike trećeg razreda osnovne škole, te da se smatra jednom od najpopularnijih bajki za djecu.

-Nastojeći da svake godine izvede naslov, koji je dio obavezne lektire u osnovnim školama RS, nacionalni teatar za djecu ovim postiže optimalnu interakciju u komunikaciji škole – teatar-kazali su iz Dječijeg pozorišta RS.

Scenografiju i izradu lutaka potpisuje Berina Šuščević, uz saradnike Petru Jocić i Vaska Jordanova, kostimograf je Jelena Stojčić, a kompozitor Mladen Matović.

Pokrovitelj predstave je Ministarstvo prosvjete i kulture RS, a premijera se očekuje početkom septembra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana