Dječije pozorište RS 18. maja otvara vrata Muzeja pozorišnih lutaka

A. G.
Dječije pozorište RS 18. maja otvara vrata Muzeja pozorišnih lutaka

BANjALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske otvoriće vrata svog Muzeja pozorišnih lutaka, simbolično, 18. maja, na Međunarodni Dan muzeja, u deset časova.

Toga dana glumci odjeveni u kostime iz predstave "Koboldi", Aleksandra Dime, u režiji Todora Valova, "staće" ispred glavnog ulaza u Dječije pozorište RS i grupnim portretom pozvati mališane i roditelje da dođu u naš Muzej.

- Kako se u predstavi "Koboldi" čudesni patuljci koboldi bore protiv Viteza lošeg vremena i naravno, pobjeđuju, tako će i ova naša slika biti poruka da će koboldi pomoći i djeci i Dječijem pozorištu da pobijede nevolju virusa korona – poručili su iz Dječijeg pozorišta RS. 

Sljedećeg dana, 19. maja, takođe u deset časova, glumci će, ovaj put odjeveni u kostime iz predstave "Peća i vuk" otvoriti Muzej lutaka, a potom dan kasnije slijede "pokretne slike" iz predstava "Noć u Merlinovom zamku", "Maša i medo" i "Sirano de Beržerak".

Tako će sljedeća sedmica, od 18. do 22. maja biti u znaku likova iz predstava Dječijeg pozorišta, koji, sa jednakim optimizmom kao i glumci, čekaju nova izvođenja na sceni nacionalnog teatra.

Muzej će raditi svakog radnog dana od deset do 18 časova, a uz sve propisane preventivne bezbjedonosno epidemiološke mjere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana