Dirljiv oproštaj od Vlade Divljana

Priredila: Mirna Pijetlović
Dirljiv oproštaj od Vlade Divljana

Beograd - Uz zvuke "Idola" i prisustvo brojnih poštovalaca lika i djela velikog srpskog muzičara Vlade Divljana juče je održana komemoracija u Domu omladine Beograda. Dvorana "Amerikana" bila je tijesna da primi sve prijatelje i poštovaoce Vladinog lika i djela.

Na bini je bila velika Vladina slika na kojoj je nasmijan i kakvog treba da ga pamtimo. U prva tri reda sjedili su porodica, prijatelji i najbliži saradnici, a ostali su stajali.

Na balkonu su bili Dušan Kojić Koja, Zdenko Kolar, Bajaga, Nele Karajlić, Kiki Lesendrić i mnogi drugi.

Komemoraciji su prisustvovali i članovi sastava "Ljetno kino" iz Zagreba sa kojima je nastupao.

Prvi je govorio legendarni muzički urednik i voditelj "Studija B" Sloba Konjović koji je podsjetio na sve faze stvaralaštva Vlade Divljana.

- Ovde smo da slavimo ono što je Vlada ostavio Beogradu. To vredi i to će trajati - rekao je Konjović.

Potom se na veoma emotivan način od Divljana oprostio Svetozar Cvetković koji je pričao o djetinjstvu i drugovanju s njim, kada su jedan drugog zvali Vladica i Svetica.

- Život Vlade Divljana se nikad neće završiti. Vidimo se, Vladice. Tvoj Svetica - rekao je Cvetković. 

Pjesnik Ljubivoje Ršumović, koji je sa Divljanom radio predstavu "Rokenrol za decu" i seriju "Fazoni i fore", je istakao da nam je otišao jedan od najboljih.

- Nešto me je teralo da, kada sam čuo za Vladu, svojoj porodici prvo, a sad svima vama ovde izražavam saučešće, jer nam je otišao jedan od najboljih - rekao je pjesnik.

Na binu je potom izašao bend "Ljetno kino" i izveo pjesmu "Samo jednu ljubav imam". Pozvali su i publiku da pjeva, ali emocije su bile toliko jake da su mnogi zaplakali.

Gile je sa "Ljetnim kinom" izveo "Nebesku temu". Potom su izašli Bojana iz grupe "Svi na pod" i Vaske iz "Eve Braun" i "za najboljeg ortaka" izveli pjesmu "Odnesi me, povedi me".

Vlada Divljan je preminuo 5. marta u Beču, a juče je kremiran na Novom groblju u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana