Detalji tragedije u Kalinoviku: Isprobavao pušku pa ubio najboljeg prijatelja

Nebojša Tomašević
Detalji tragedije u Kalinoviku: Isprobavao pušku pa ubio najboljeg prijatelja

KALINOVIK - Marko Sladoje (26) iz Kalinovika hicem iz vojničke puške "M48" slučajno je usmrtio prijatelja i sugrađanina Nemanju Koprivicu (30) kojeg je metak pogodio u glavu, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Tragedija se desila u mjestu Ulog na lokalitetu Zelenci kod Kalinovika u nedjelju oko 23.20 časa gdje su mladići sa još tri druga bili na izletu.

Prema nezvaničnim informacijama, Sladoje je kobne večeri uzeo pušku kako bi je pogledao i navodno je pokušao da ispali hitac u vazduh.

- On je uzeo oružje, repetirao ga je te simulirao da puca u vazduh. Puška nije opalila. Međutim, dok je spuštao oružje, puška je opalila, a hitac je pogodio njegovog druga Koprivicu u glavu. Nesrećni mladić je na mjestu ostao mrtav. Nije mu bilo spasa - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su se mladići odmah uspaničili, ali su se brzo smirili i trojica su otrčali da traže pomoć.

- Sladoje je ostao s Koprivicom i držao ga na rukama sve vrijeme dok nisu stigli policija i hitna. Svi oni su mislili da će moći da spase drugara,  ali mladiću nije bilo spasa. Mjesto gdje se sve desilo duboko je u šumi i na nepristupačnom terenu pa je patroli policije i službi hitnoj pomoći trebalo duže od sat da dođu na teren. Kada su stigli mogli su samo da konstatuju smrt Koprivice - rekao je naš izvor.

Pojasnio je da su tokom istrage svi mladići ispričali istu priču kako se desila tragedija i da se ovdje ne radi o namjernom zločinu već nehatu i nepažnji. Prema našim saznanjima ovaj slučaj će najverovatnije biti okarakterisan kao izazivanje opšte opasnosti.

- Sladoje nije vičan oružju i nije ga ni znao koristiti. O njegovoj odgovornosti odlučiće tužilac kada sagleda sve dokaze - rekao je naš izvor.

Iz Policijske uprave Foča saopšteno je da im je ovaj događaj prijavljen 8. avgusta oko 23.20 časova.

- Prijavljeno je da je S. M. u mjestu Zelenac, vatrenim oružjem usmrtio K. N. iz Kalinovika. S. M. je uhapšen i uz izvještaj o krivičnom djelu biće predat nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje. Nakon završenog uviđaja te svih sprovedenih kriminalističkih mjera i radnji  sa lica mjesta izuzeto je vatreno oružje koja će biti predmet vještačenja. Istog dana na više lokacija pretreseni su objekti koje koristi S. M. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje - saopštili su iz PU Foča ne navodeći druge detalje.

Roštilj

Poznanici dvojice mladića ispričali su da su se Marko Sladoje i stradali Nemanja Koprivica stalno družili i da su u nedjelju bili cijeli dan na izletu. Sa tri druga otišli su u Ulog da roštiljaju.

- Bili su tu cijeli dan, a tragedija se desila tek uveče. Svi su u šoku zbog Nemanjine smrti - rekao je poznanik mladića, koji nije želio da mu objavimo ime.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana