Detalji policijske akcije u Istočnom Sarajevu: Četvorka pala zbog laboratorije za uzgoj marihuane

Jelena Stanić
Detalji policijske akcije u Istočnom Sarajevu: Četvorka pala zbog laboratorije za uzgoj marihuane

ISTOČNO SARAJEVO - Njegoš Ćodo (38), Strahinja Pandurević (22), Tomislav Petrović (33), Miloš Baričanin (22), svi iz Pala, uhapšeni su nakon što je policija pronašla improvizovanu laboratoriju za uzgoj indijske konoplje u Istočnom Sarajevu, saznaje "Glas Srpske".

Laboratorija je pronađena u srijedu nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pretresli četiri lokacije na području te opštine.

Pronađeni su regali, separatori, filteri kao i druga oprema za koju se pretpostavlja da je korišćena za uzgoj kanabisa.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS nisu iznosili detalje, ali su potvrdili da su četiri osobe uhapšene.

- Nj. Ć, S. P, T. P. i M. B. uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga - kazali su u MUP-u RS ne iznoseći detalje.

Ćodo, Pandurević, Petrović i Baričanin danas su bila na ispitivanju, a prema nepotvrđenim informacijama trebalo je da budu pušteni na slobodu.

Među uhapšenima je Pandurević, koji je početkom 2019. godine završio na operacionom stolu u Istočnom Sarajevu, kada mu je odstranjena slezina, nakon što je, kako je tada tvrdio, bio pretučen u policijskoj stanici.

Njega su, prema nezvaničnim informacijama, ispitivali u policiji u okviru istrage koja je pokrenuta zbog prijave žene iz Pala da su joj nepoznate osobe pokušale iznuditi novac. Oni su joj, navodno, prvo ostavili pismo zakačeno na brisačima automobila, a potom joj počeli slati poruke na telefon,  tražeći novac.

Policija je Pandurevića tada pozvala u svojstvu svjedoka, da bi ga zatim uhapsili. Kako su tada kazali u policiji, on je prevezen u bolnicu zbog toga što se požalio na bolove u stomaku, te da ako se utvrde propusti službenika, oni će za to i odgovarati.

I Petrović je od ranije poznat policiji, a hapšen je 2008. godine kada je zajedno sa Nebojšom Kusmukom aktivirao dvije bombe u Palama, usljed čega je teško povrijeđen Bojan Živković.

Oni su priznali ovo djelo, rekavši da su se prethodno posvađali i potukli sa Živkovićem, te da su tada bili pijani.  

Nastavak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS danas su pretresli još sedam lokacija na području Istočnog Sarajeva. Prema našim saznanjima, tragali su za još nekoliko osoba, iako do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije bilo uhapšenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana