De­po­va pri­ča 17. apri­la u RS

Ale­ksan­dra Madžar
De­po­va pri­ča 17. apri­la u RS

Banjaluka - Film "Vir­tu­el­na svi­jest", u ko­jem Džoni Dep tu­ma­či je­dnu od na­slo­vnih ulo­ga, pu­bli­ka u Re­pu­bli­ci Srpskoj ima­će pri­li­ku da po­gle­da od 17. apri­la.

Pot­vrdi­la je to por­tpa­rol banjalu­čkog mul­ti­ple­ksa "Pa­las" Ma­ri­na Po­po­vić. Re­ži­ju fil­ma po­tpi­su­je os­ka­ro­vac Vo­li Fis­ter, sla­vni di­re­ktor fo­to­gra­fi­je svih na­jus­pje­šni­jih fil­mo­va Kris­to­fe­ra No­la­na: "Be­tmen tri­lo­gi­ja", "Me­men­to" i "Po­če­tak".

Radnja ove akci­one fan­ta­zi­je pra­ti dva vo­de­ća in­for­ma­ti­ča­ra,

Vi­la Kas­te­ra, ko­jeg tu­ma­či Džoni Dep, i njego­vog pri­ja­telja Ma­ksa Vo­ter­sa či­ja je ulo­ga po­vje­re­na Po­lu Be­ta­ni­ju. Oni ra­de na svom te­hno­lo­škom ču­du, dok se ra­di­kal­na an­ti­te­hno­lo­ška or­ga­ni­za­ci­ja (RIFT - Re­vo­lu­ci­onar­na ne­za­vi­snost od te­hno­lo­gi­je) bo­ri pro­tiv kre­iranja svi­je­ta u ko­jem ra­ču­na­ri mo­gu da na­dma­še mo­gu­ćnos­ti ljud­skog moz­ga.

Kas­ter je na ko­rak od stva­ranja ma­ši­ne sa vje­šta­čkom in­te­li­gen­ci­jom i ljud­skim emo­ci­ja­ma ko­ja bi bi­la us­pje­šni­ja od ljudi. Kon­tro­ver­zni ek­spe­ri­men­ti su ga uči­ni­li po­zna­tim, ali uje­dno i me­tom ra­di­kal­nih akti­vis­ta ko­ji či­ne sve da osu­je­te njegov pro­je­kat.

Ipak, i pro­tiv svo­je volje oni mu po­ma­žu da sti­gne do za­vršne fa­ze pro­je­kta. Kas­ter pos­ta­je izvor ljud­skih emo­ci­ja za ma­ši­nu. Njego­va su­pru­ga Eve­lin, ko­ju glu­mi Re­be­ka Hol, i pri­ja­telj Maks pos­ta­ju svje­sni da vi­še ne mo­gu kon­tro­li­sa­ti Vi­la ko­ji žu­di za sve ve­ćim sa­znanjima i mo­ći.

Iako su zaljubljeni­ci u se­dmu umje­tnost i fa­no­vi Džoni­ja De­pa na­vi­kli da ga gle­da­ju u ek­scen­tri­čnim ulo­ga­ma kao što su li­ko­vi u fil­mo­vi­ma "Pi­ra­ti sa Ka­ri­ba", "Mra­čne sjen­ke", "Usamljeni osve­tnik", ovaj film je, ka­ko ka­žu kri­ti­ča­ri, njego­vo naj­mra­čni­je iz­danje.

Svjet­ska pre­mi­je­ra

Ve­li­ka svjet­ska pre­mi­je­ra na­javljena je za 10. april. Ka­ko pi­šu stra­ni me­di­ji, Džoni Dep je na­ja­vio da će po­sli­je pre­mi­je­re na­pra­vi­ti ve­li­ku za­ba­vu na ko­joj će bi­ti mno­ge ho­li­vud­ske zvi­jez­de.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana