De Niro srdačno dočekan u Sarajevu

Tanjug foto, klix.ba
De Niro srdačno dočekan u Sarajevu

Sarajevo - Slavni holivudski glumac i najveća zvijezda ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala Robert De Niro srdačno je dočekan u Sarajevu, gdje su ga ispred restorana Vinoteka dočekali brojni mediji, fotoreporteri i građani.

De Niro je prvi dobitnik specijalne nagrade Počasno Srce Sarajeva za životno djelo, koja će mu biti uručena večeras na 22. SFF-u.

Glumac je po dolasku u Sarajevo u Vinoteci ručao sa direktorom SFF-a Mirsadom Purivatrom, odakle su se uputili prema hotelu.

De Niro je pozdravljen gromoglasnim aplauzom građana koji su se u trenutku njegovog dolaska zadesili ispred restorana Vinoteka.

Izjava za medije nije bilo.

Mnogima omiljeni holivudski glumac je ranije danas doputovao u Sarajevo, gdje će početak SFF-a obilježiti prikazivanje rimejk filma "Taxi Driver", snimljenog 1976. godine u režiji Martina Skorsesea.

De Niro će plema planu i rasporedu proći crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, a potom će će se pokloniti publici i primiti nagradu u ljetnjem bioskopu Telemać - Metalac, gdje će mu nagrada biti i uručena.

Inače, Počasno Srce Sarajeva za životno djelo prvi put će biti dodijeljena ove godine, na 22. SFF-u.

Upravo će De Niro imati čast da primi tu istinski vrednu nagradu za sve ono što je napravio u 50 godina svog svaralaštva, prenio je regionalni portal N1.

Tom prilikom, glumačka zvijezda će se kratko obratiti sarajevskoj publici, a druženje sa medijima i svim zainteresovanim planirano je za sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana