Dašak Beča uz plesače Gemme i Habanere

Aleksandra Madžar
Dašak Beča uz plesače Gemme i Habanere

Banjaluka - Do održavanja velike manifestacije "Bečki bal" ostalo je tek nekoliko sedmica, a privilegiju da budu plesači u glavnom dijelu programa dobili su plesni klubovi "Gemma" i "Habanera".

- Zaista smo dugo i sistematično radili na odabiru plesnih parova ili cijelog kluba kojem ćemo pokloniti povjerenje i dati im priliku da rade sa istaknutim bečkim koreografom, gospodinom Hajncom. Odlučili smo da to bude plesni klub "Gemma" kao jedan od najpoznatijih, ne samo na prostoru BiH, već i regiona. Takođe, učestvovaće i plesni klub "Habanera" - istakao je organizator ove prestižne manifestacije Darko Miloradović.

Plesni klub "Gemma" uskoro će obilježiti 30 godina postojanja, a iza sebe ima pregršt nagrada, priznanja, organizovanih takmičenja i širih djelovanja na prostoru BiH koji su podrazumijevali edukaciju stanovništva o značaju plesa, ali i pokretanju takmičenja poput "Banjaluka opena".

Pokrivaju sve sfere plesa, a njihovi plesači učestvovali su i u brojnim plesnim predstavama što ih čini dodatno pripremljenim za manifestaciju poput "Bečkog bala".

- Velika je privilegija biti dio ovakve manifestacije, posebno što se ona održava prvi put i što će upravo "Gemma" ostati upamćena kao klub koji je dašak bečke kulture adekvatno prenio domaćoj publici. Daćemo sve od sebe da budemo najbolji, jer su na to naviknuti i svi oni koji prate naš rad - rekao je sportski direktor kluba Tihomir Stefanović.

Pored ovog plesnog kluba i njihovih plesača, priliku da svoj talenat predstave na "Bečkom balu" imaće i polaznici škole plesa "Habanera", relativno mlade, ali vrlo uspješne grupe ljubitelja plesa.

"Bečki bal" biće održan u Banjaluci 14. februara sa početkom u 20 časova, a prodaja karata bi trebalo da počne idućeg ponedjeljka. Više informacija o cijenama i uslovima biće poznato u narednih nekoliko dana.

- Spremite svoje balske haljine i smoking, Dan zaljubljenih, a posebno onih zaljubljenih u ples, uskoro stiže - najavili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana