"Dani Vlade S. Miloševića" od 9. do 20. aprila

Srna
"Dani Vlade S. Miloševića" od 9. do 20. aprila

BANjALUKA - U Banjaluci će od 9. do 20. aprila biti održana 21. manifestacija "Dani Vlade S. Miloševića" u organizaciji Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Muzikološkog društva Republike Srpske i u partnerstvu sa "Banskom dvorom - kulturni centar".

Svečano otvaranje zakazano u subotu, 9. aprila, povjereno je združenom Simfonijskom orkestru Akademije umjetnosti i Muzičke škole "Vlado Milošević" Banjaluka.

Iz Akademije je saopšteno da će manifestacija biti završena koncertom kamernog dua koji čine Snježana Pavićević /pikolo/ i Vanja Šćepanović /klavir/ iz Beograda.

"Osim koncerata, predstava i izložbi, i ove godine ćemo imati "Tradiciju na /s/ceni", edukativne radionice tradicionalnih muzičkih instrumenata na Akademiji umjetnosti. Ovoga puta, masterklas će držati etnomuzikolog Zoran Bogdanović iz Novog Sada, dok su demonstratori i Mitar Jović i Mile Kovjanić", navode iz Akademije umjetnosti.

Iz Akademije podsjećaju da su svi sadržaji manifestacije besplatni za građanstvo.

Manifestacija "Dani Vlade Miloševića" održava se od 2000. godine, a ustanovljena je povodom obilježavanja godišnjice rođenja ovog akademika, kompozitora, etnomuzikologa i pedagoga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana