Dani komedije u Bijeljini: Stranputica savremene sponzoruše

Priredila: Mirna Pijetlović
Dani komedije u Bijeljini: Stranputica savremene sponzoruše

Bijeljina - Predstavom "Dobri ujkica" Agencije "Scena" iz Beograda u Bijeljini je otvoren 14. pozorišni festival "Dani komedije".

Predstava je privukla veliki broj ljubitelja teatra koji su sa oduševljenjem pratili ovaj savremeni komad, a urađena je prema tekstu Alana Ejkborna, u režiji Stefana Sablića. U komadu igraju Jelisaveta Seka Sablić, Nebojša Ljubišić, Marko Nikolić, Tamara Dragičević i Tanja Pjevac.

- Riječ je o ozbiljnoj i poučnoj predstavi koja se igra četvrtu godinu, a prikazuje stranputicu savremene sponzoruše koja živi na račun "dobrog ujkice" - rekla je glumica Tamara Dragičević.

Slavna srpska glumica Seka Sablić ocijenila je da u današnje vrijeme to i nije stranputica, već "prirodni put mlade devojke".

- Strašno je to što su se ljudi već navikli na nemoral, a još strašnije je što se sasvim prirodno odnosimo prema njemu - rekla je Sablićeva.

Ocjenjujući ulogu glume i pozorišta danas, obje glumice su optimistično rekle da pozorište traje i da će opstati i u ovom teškom vremenu.

- Pozorište se, ipak, drži svog nivoa, ide malo dole ka estradi, svi se pomalo i time bavimo, ali postoji veliki teatar i Beograd je još pun divnih predstava sa vrhunskim glumcima, režijama i sjajnim projektima - rekla je Seka Sablić.
Direktor bijeljinskog Centra za kulturu Ljiljana Erkić istakla je da su karte za predstavu iz Beograda rasprodate sedmicu unaprijed, a veliko je interesovanje publike za sve večeri pozorišnog festivala u Bijeljini.

Ove godine pozorišna publika će tokom pet večeri imati priliku da u Centru za kulturu "Semberija" vidi predstave pozorišta iz Beograda i Banjaluke, kao i glumce domaćeg Teatra "Ubuntu".

Sve pozorišne predstave igraju se u terminu od 20 časova. Cijena ulaznice za svaku predstavu je deset KM, a komplet ulaznica za sve festivalske predstave je 40 KM.

Predstave

Publika će na festivalu imati priliku da uživa u teatarskoj igri kroz predstave "Odumiranje međeda" Narodnog pozorišta RS te "Celo telo tu me boli" Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke. U goste dolazi i Zijah Sokolović sa komadom "Glumac... je glumac... je glumac", a Gradski teatar "Ubuntu" iz Bijeljine predstaviće se publici predstavom "Sokin i Bosina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana