Crtaći, avanture i Džarmuš za sve

Cvija Mrkonjić
Crtaći, avanture i Džarmuš za sve

Banjaluka - "Transformersi: Doba izumiranja 3D" Majkla Beja i "Planeta majmuna: Revolucija 3D" Meta Rivsa samo su neki od filmova koje domaća bioskopska publika sa nestrpljenjem očekuje.

Među pričama koje filmofili takođe priželjkuju da što prije vide su i "Avioni 2: Nebeski vatrogasci 3D" Robertsa Geneveja i "Mali Budo" reditelja Danila Bećkovića.

Portparol banjalučkog multipleksa "Palas" Marina Popović je rekla da se brojna publika već danima raspituje kada dolaze ovi potencijalni filmski hitovi.

- Stiže nam i komedija "Blended" Franka Koračija, u kojoj glavne uloge igraju Dru Barimor i Adam Sendler, a sigurna sam da će se dopasti publici. Na repertoaru je od danas crtani film "Kako trenirati zmaja 2 3D" - rekla je Popovićeva.

Dodala je da je publika zainteresovana i za filmove koji su već u salama, "Grdana: Zla vila" Roberta Stromberga, "Loše komšije" Nikolasa Stolera i "Zvončica i gusarska vila" Pegija Holmsa.

Reditelj nagrađivanog filma "Ljubav i drugi zločini" Stefan Arsenijević iz Beograda svima za ovo ljeto preporučuje da pogledaju ostvarenje američkog reditelja Džima Džarmuša "Samo ljubavnici opstaju". On kaže da ne smiju zaobići ni srpske debitantske priče.

- Mladi reditelji su nova energija, a preporučujem filmove "Neposlušni" Mine Đukić i "Varvari" Ivana Nikića, koji na autentičan način govore o svijetu u kojem živimo - kazao je Arsenijević i dodao da će publika imati priliku da vidi ove filmove na festivalima.

Preporuka popularnog reditelja Srdana Golubovića, koji je za svoj rad dobio značajne nagrade na svjetskim festivalima, je film "Nebraska" slavnog Aleksandra Pejna. Na listu obaveznih filmskih noviteta on je dodao i rumunsku "Poziciju djeteta" Kalina Petera Netcera.

Priča

Priča filma "Mali Budo" prati Budu, sina podgoričkog hirurga na lošem glasu, koji se seli u Beograd. Naslovna uloga povjerena je mladom Petru Strugaru, koji se proslavio ulogom Moše Marjanovića u filmu "Montevideo, Bog te video". Film na duhovit način dočarava prvi susret jednog osamnaestogodišnjaka sa srpskom prestonicom. U glumačkoj ekipi su i Sergej Trifunović, Petar Božović, Tihomir Stanić, Andrija Milošević i Milorad Kapor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana