Brojni čitaoci ispred NUBRS: Akcija „Uzmi knjigu, pravac kući" pokazala da je knjiga i dalje u modi FOTO

Milanka Mitrić
Brojni čitaoci ispred NUBRS: Akcija „Uzmi knjigu, pravac kući" pokazala da je knjiga i dalje u modi FOTO

BANjALUKA – Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske (NUBRS) priredila je za svoje čitaoce akciju pod nazivom "Uzmi knjigu, pravac kući".

Da je ova akcija bila i više nego uspješna i da je knjiga i dalje u modi, pokazalo je veliki odziv čitalaca koji su strpljivo, u dugačkom redu čekali da ispred Bibliteke da preuzmu poklon - knjigu.

Svi zainteresovani mogli su ispred NUBRS, na pokretnom stalku da pronađu i sa sobom kući ponesu po jednu knjigu, koja je poklon biblioteke. Svaka knjiga bila je upakovana posebno, a jedini uslov bio je da se čita kod kuće.

Zbog pandemije virusa korona, naravno, preduzete su odgovarajuće mjere, pa su strpljivi ljubitelji knjige držali rastojanje, a svako ko je želio da preuzme svoj primjerak knjige, pratio je strelice koje su vodile od vidnog mjesta u Jevrejskoj ulici na kojem je postavljen plakat, pa do biblioteke.

Na ovaj način, Narodna i univerzitetska biblioteka iznenadila je svoje korisnike, a u isto vrijeme ukazala na važnost poštovanja mjera suzbijanja virusa korona i značaj ostanka kod kuće i to uz neku dobru knjigu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana