Britanija: Dodijeljene BAFTA nagrade

Tanjug
Britanija: Dodijeljene BAFTA nagrade

London - Na dodjeli televizijskih nagrada BAFTA (Britanska akademija za filmsku i televizijsku umjetnost) na ceremoniji u londonskom Rojal Festival Holu, Ben Višou (32) je dobio nagradu za najboljeg glumca.

Višou, koji trenutno igra sa Džudi Denč u londonskom pozorištu Vest End, dobio je nagradu za ulogu Ričarda Drugog u TV filmu baziranom na Šekspirovom komadu koji je naručio BBC.

Nagradu najbolje televizijske glumice dobila je Šeridan Smit za ulogu supruge pljačkaša Ronija Bigza u "Mrs Biggs" sa ITV-a.

Najveći pobjednik ove večeri je program komedije BBC-a "Twenty Twelve" o organizatorima Olimpijskih igara 2012, koji je dobio nagradu za najbolju komediju situacije i najbolju glumicu u komediji koja je pripala Oliviji Kolman.

Još jedan olimpijski šou program "Londonske paraolimpijske igre 2012." sa Kanala 4 dobio je nagradu za najbolji sportski direktni događaj.

Nagrada BAFTA za najbolju monodramu pripala je "Ubistvu" danskog reditelja Birgera Larsena, a nagrada za najbolju dramu pripala je "Posljednjem tangu u Halifaksu" o zaljubljenim tinejdžerima koji se sastaju ponovo 60 godina kasnije.

Šou program "Devojke" na kanalu HBO dobio je međunarodnu nagradu, a "Igra prestola" dobila je nagradu publike Radio Tajmsa.

BAFTA je iskoristila  ceremoniju da oda priznanje BBC-evoj seriji "Dr.Who" koja ove godine slavi 50 godina prikazivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana