Brend BRAAT i “nektar” predstavljaju kolekciju “Adventure” na “OK festu”: Poziv na odgovornost prema prirodi

Ilijana Božić
Brend BRAAT i “nektar” predstavljaju kolekciju “Adventure” na “OK festu”: Poziv na odgovornost prema prirodi

BANjALUKA - Poruke o ljubavi i odgovornosti prema majci prirodi, koje pozivaju na uživanje u muzici, druženju i dobrom pivu, ali i očuvanju životne sredine, istaknute su na kolekciji “Adventure” modnog brenda BRAAT koja će biti predstavljena na “Nektar OK festu” koji počinje sutra na Tjentištu.

Riječ je o brendu iz Republike Srpske koji je nastao iz prijateljstva starog 21 godinu, pa je i sam naziv simboličan, jer BRAAT je sinonim za lojalnost, bezuslovno prijateljstvo, ljubav i povjerenje. Ovaj modni brend stvaraju dva mlada momka čiji je rad prepoznat ne samo u Srpskoj nego i u Srbiji, a njihov osnovni slogan je “More like a family”. Oni diznajniraju strit stajl garderobu za muškarce i žene, a ove godine su debitovali na Beogradskoj sedmici mode.

O ideji i nastanku kolekcije “Adventure” i samom brendu za “Glas Srpske” govorio je dizajner Petar Jovičić, koji sa Stefanom Mijićem stoji iza ovog jedinstvenog modnog brenda. On je istakao da je pomenuta kolekcija nastala iz saradnje sa “Banjalučkom pivarom”.

- U formativnom periodu naše saradnje došli smo na ideju da prva kolekcija bude inspirisana “Nektar OK festom” i vrijednostima koje taj festival nosi, a to su pivo, dobra muzika i druženje, ali sa akcentom na očuvanju životne sredine - objasnio je Jovičić.

Istakao je da BRAAT kao i “nektar” želi da se pozicionira kao društveno odgovoran brend.

- Svjesni smo da je izazovno objediniti festivalsku atmosferu baziranu na velikom broju ljudi i svijest o pravilnom odnosu prema lokaciji kao što je Nacionalni park “Sutjeska”. Trudili smo se da u vizuelnoj komunikaciji sa posjetiocima, koji će imati priliku da kupe naše proizvode, prenesemo nedvosmislene poruke o odgovornosti i ljubavi prema majci prirodi - ispričao je on.

Na “Nektar OK festu” na Tjentištu biće predstavljena kolekcija “Adventure” koju čine duks, majica, šorc, šešir i šorc za kupanje, a slogan kolekcije je “Adventure responsibldž”, pa su i boje odjevnih komada prilagođene bojama u prirodi.

“Banjalučka pivara” već godinama podržava “Nektar OK fest”, a ovim projektom prezentuje ne samo kolekciju garderobe nego i saradnju sa domaćim brendovima.

Ideja

Petar Jovičić je istakao da, iako je BRAAT strit stajl, ideja je da kroz svaki projekat podignu stepenicu i pređu put od ulične kulture do koketiranja sa brendovima visoke mode.

- Višegodišnje iskustvo i posvećenost u radu sa tekstilnom industrijom omogućili su nam potpunu kontrolu pri izradi naših proizvoda, te maksimalnu posvećenost svakom detalju. Radi se o 100-odstotnoj domaćoj proizvodnji dizajnerskih i nerijetko limitiranih komada odjeće - rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana