Brčko: Poetsko veče posvećeno Branku Ćopiću

Srna
Brčko: Poetsko veče posvećeno Branku Ćopiću

Brčko – Recitatorska sekcija brčanskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" priredila je večeras u prostorijama Društva poetsko veče povodom stotinu godina od rođenja Branka Ćopića.

Članovi sekcije, u prisustvu oko sto ljubitelja stvaralaštva jednog od najčitanijih i omiljenih srpskih književnika, kazivali su odlomke iz "Bašte sljezove boje" i zapise o Ćopiću nekih od piščevih savremenika poput Zije Dizdarevića, te recitovali njegove pjesme, između ostalih antologijsku "Mala moja iz Bosanske Krupe".


Zahvaljujući se članovima recitatorske sekcije što su svojim kreacijama oživjeli uspomene na lik i djelo Ćopića, predsjednik SPKD "Prosvjeta" Brčko Stevan Stević istakao je da su uz junake iz knjiga ovog pisca odrastale generacije đaka, te da "Orlove rano lete", "Baštu sljezove boje" i druga djela danas rado čitaju i njihovi potomci.

Učenica četvrtog razreda brčanske gimnazije "Vaso Pelagić" Nataša Mihajlović, koja je večeras govorila Ćopićevu "Izvrnutu priču", rekla je da recitatorska sekcija sada broji 14 članova, ali da se nada da će im se pridružiti "još mladih koji posjeduju dar za kazivanje stihova i ostalih lijepih i zanimljivih književno oblikovanih misli".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana