Brčko, 33. susreta pozorišta BiH: Kamerni teatar 55 odigrao predstavu Kad bi naglas govorili

Srna
Brčko, 33. susreta pozorišta BiH: Kamerni teatar 55 odigrao predstavu Kad bi naglas govorili

Brčko - U brčanskom Domu kulture, u okviru takmičarskog programa 33. susreta pozorišta BiH, odigrana je predstava "Kad bi naglas govorili" u izvođenju Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, koju je režirao Srđan Vuletić prema tekstu Adnana Lugonića o današnjem problemu usamljenosti.

Lugonić kaže da je ovom dramom pokušao da objasni okruženje u kojem živimo, ali ne i da pruži odgovor na to zašto sve više postajemo obazrivi, plašljivi, otpadnici od društva i države.


"Svi likovi u ovoj drami žive u istoj ulici, u istoj zgradi, svakodnevno se susreću, ali niko nikoga ne poznaje, da bi se u jednoj zajedno provedenoj noći u kojoj se događa samoubistvo njihovog komšije pokazalo koliko nam ponekad nedostaje samo jedna izgovorena topla ljudska riječ da bismo se i sami promijenili", rekao je Lugonić novinarima.

Vuletić je istakao da se svi problemi mogu rješavati samo komunikacijom, dodajući da je nedostatak komunikacije danas prisutan svuda u svijetu.

Predstava je odigrana sinoć u okviru takmičarskog programa Festivala koji sadrži osam predstava.

Susreti pozorišta BiH u Brčkom biće nastavljeni večeras kada će biti izveden dramski komad "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali" čiji je autor Tanja Šljivar, a režiser Mirjana Karanović.

Karanovićeva je u predstavi postavila scenske pokrete i scenografiju, a sa Enesom Salkovićem pojavljuje se i kao glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana