Bratunac: Promovisana dva romana Aleksandre Mihajlović

Srna
Bratunac: Promovisana dva romana Aleksandre Mihajlović

Bratunac - Beogradska književnica Aleksandra Mihajlović večeras je u Bratuncu predstavila svoje romane "Zapričavanje, zavaravanje i zavirivanje" i "Kroz prstohvat cimeta".

Govoreći o prvom romanu, Mihajlovićeva je u bratunačkoj Narodnoj biblioteci navela da se dio radnje ovog djela odnosi na Bratunac i Srebrenicu odakle i ona potiče po majčinoj liniji.

"Roman je djelimično dokumentarni i govori o sudbini svešteničke porodice za vrijeme komunističkog sistema šezdesetih godina prošlog vijeka. Sedam generacija te porodice bili su pravoslavni sveštenici, da bi zbog sistema i besperspektivnosti u tom sistemu ta tradicija bila prekinuta i u romanu se dalje opisuje sudbina mlađe kćeri posljednjeg sveštenika iz te loze, koja se zaljubljuje u mladića druge vjere", navela je Mihajlovićeva.

Drugi roman je dijelom istorijski i govori o dinastiji Obrenović, odnosno o kraljici Nataliji Obrenović i njenom razilaženju sa kraljem Milanom kome kasnije pomaže da vrati kockarske dugove i postaje velika srpska zadužbinarka, o čemu se malo zna u javnosti.

Drugi dio romana je savremena ženska priča sa likovima koji nose imena bogova iz slovenske mitologije.

Ovu promociju, kojoj je prisustvovalo tridesetak ljubitelja pisane riječi, organizovala je Narodna biblioteka iz Bratunca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana