Bratunac: Otvoren treći Salon stripa

Srna
Bratunac: Otvoren treći Salon stripa

BRATUNAC - U Narodnoj biblioteci u Bratuncu večeras je otvoren treći Salon stripa čiji je pokrovitelj bratunačka opština.

Organizator ovog kulturnog događaja Predrag Milić rekao je Srni da je cilj organizovanja Salona stripa popularizacija ove kulturne oblasti, posebno među mladima, kao i promocija lokalne zajednice kroz strip.

Otvaranju je prisustvovao veći broj djece, ali i odraslih zaljubljenika ove umjetnosti i onih koji su odrastali čitajući stripove.

Priređena je foto-izložba stripova, kao i izložba izdanja Udruženja strip autora i ljubitelja stripa Republike Srpske “Deveta dimenzija”.

Predstavljena su najnovija izdanja ovog udruženja, a o načinu pisanja i izrade stripa govorili su predsjednik udruženja Zoran Pejić, te autori Zdravko Knežević, Milorad Vitanović, Boro Marinović iz Republike Srpske, te Aleksa Gajić i Dušan Mladenović iz Srbije.

Pejić je rekao da ovo udruženje ima najbolje promocije u Bratuncu i da autori rado dolaze u ovo mjesto.

On je precizirao da je udruženje od 2011. godine objavilo 48 naslova i da su tri u pripremi.

Osim predstavljanja izdanja, govoreno je o dostignućima i stanju u ovoj oblasti, održano je predavanje o istoriji i načinu stvaranja stripa, te druženje autora stripa sa ljubiteljima ove umjetničke forme.

Za sutra je predviđeno održavanje radionica za djecu na kojima će majstori za izradu stripova zainteresovanoj djeci pokazivati kako nastaje strip i tehnike crtanja. Za ove radionice vlada veliko interesovanje djece.

Biće održan i prodajni bazar stripa, kao i druženje autora sa djecom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana