Bratunac: Lokalno pozorište izvelo predstavu “Art”

Srna
Bratunac: Lokalno pozorište izvelo predstavu “Art”

BRATUNAC - Članovi Pozorišta mladih “Milica Topalović” iz Bratunca izveli su večeras predstavu “Art” u okviru Dana pozorišta u ovom mjestu.

Nakon snimljene verzije, ovo je prvo izvođenje predstave pred publikom.

Predstava istražuje prijateljstvo i situacije na koje nailaze dugogodišnji prijatelji.

Riječ je o komadu “Art” prema tekstu Jasmine Reze koji je objavljen 1994. godine, a koji je odigran na mnogim svjetskim pozornicama.

Predstavu je režirala Marijana Đukanović, a igraju Marija Đurović, Valentina Kuzman i Nikolina Mijatović.

U nedjelju, 27. marta, na repertoaru je predstava “Noć bogova” u izvođenju beogradskih glumaca Vojina Ćetkovića, Nebojše Ilića i Dejana Lutkića koja bi trebalo da je zatvorila 5. Dane pozorišta u Bratuncu.

Međutim, zbog dana žalosti u Republici Srpskoj 23. marta pozorišna predstava “Opet plače, alž sad od sreće”, koju bi trebalo sa da su izveli glumci Ljubovijskog dramskog pozorišta, odgođena je za ponedjeljak, 28. mart, u 19.00 časova. Kupljene ulaznice važe za novi termin.

“Dani pozorišta” u Bratuncu počeli su 21. marta monodramom “Dučićevi eseji o sreći i ljubavi” koju je izveo beogradski glumac Aleksandar Dunić.

Organizatori manifestacije su Dom kulture i Pozorište mladih “Milica Topalović” iz Bratunca uz sponzorstvo opštine i četiri firme iz srebreničke i bratunačke opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana