Branko Janković: Akademija za buđenje misli

Aleksandra Madžar
Branko Janković: Akademija za buđenje misli

Banjaluka - Film "Vojna akademija 2" sigurno će u svakome probuditi duboku etičku misao, a publika će imati priliku da uživa u vrhunskoj estetici, sjajnoj fotografiji i doziranim komičnim elementima.

Ovim riječima glumac Branko Janković opisuje film "Vojna akademija 2" Dejana Zečevića u kojem tumači lik šarmantnog vojnika Živojina Džakovića.

Premijera u Republici Srpskoj biće održana večeras u dva termina, 18.30 i 21 čas u banjalučkom multipleksu "Palas" u prisustvu glumaca.

 - Siguran sam da će publika u Banjaluci i Srpskoj uživati u filmu. Kroz priču o vojsci osetiće pravdu, istinu, čast i poštenje - istakao je Janković.

Džaković je sin imućnog prigradskog seljaka, koji ga je natjerao da se besprijekorno spremi za prijemni na Akademiji. Međutim, on sanja da ga izbace sa studija i da postane pčelar ili šumar, a svojim originalnošću i humorom osvojio je srca publike u istoimenoj seriji koja je postigla veliku gledanost u Srbiji i Srpskoj.

O razvoju svog lika u filmu Janković nije htio mnogo da priča.

- Najbolje bi bilo da ništa ne otkrivam, jer će publika imati veći doživljaj. Ali mogu da kažem da Džaković i dalje provlači komičnu crtu u odnosu sa porodicom, nadređenima, i u ljubavnom odnosu sa Nadicom - otkrio je glumac.

Smatra da je odlična stvar što su prvo snimali seriju "Vojna akademija", pa su glumci imali priliku da se dobro upoznaju.

- Snimanje filma donelo je dobro druženje i nastavili smo da radimo kreativan i dobar posao, što se vidi i po reakcijama publike na dosadašnjim projekcijama - rekao je Janković.

Povjerenje

- "Vojna akademija 2" je veoma skup projekat produkcijske kuće "Nira". Velika je odgovornost biti deo ove filmske ekipe. Ukazano poverenje želeo sam da opravdam kroz ulogu. Imao sam priliku da sarađujem sa odličnim glumcima, a rad sa starijim kolegama predstavljao je veliku čast - kaže Branko Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana