Brankica Damjanović, književnica: Misli ispisale šapate duše

Aleksandra Madžar
Brankica Damjanović, književnica: Misli ispisale šapate duše

Banjaluka - Duboko promišljanje, nastojanje da sve što mi se događa sagledam kao celinu, a ne parcijalno, učinilo je da bolje razumem najpre sebe, a onda i druge ljude i njihove postupke. Najveći broj priča, nastao je kao odgovor na svakodnevno suočavanje sa ljudima i događajima.

Ispričala je ovo književnica iz Beograda Brankica Damjanović, koja će prvi put u Banjaluci i na "Glasovom" sajmu knjige predstaviti djelo "Ne bih ovo mogla bez tebe". Posjetioci će se sa knjigom koja je skrenula veliku pažnju zaljubljenika u pisanu riječ u Srbiji, upoznati u nedjelju, 18. septembra, u 17 časova. Dvije decenije rada na televiziji, učinile su, priča Damjanovićeva  da novinar u njoj u svemu vidi dobru priču.

- Knjiga "Ne bih ovo mogla bez tebe" svojevrsni je nastavak dela "Dobro je" koje je nastalo spontano, bez ikakvih ambicija, ali je istovremeno pokazalo koliko je ljudima potrebno da pročitaju nešto što će im vratiti veru u njih same, u sam život, makar i samo time što će reći "Dobro je" - podsjetila je autorka.

Za djelo koje će promovisati u Banjaluci, ipak, smatra da je uz sve sličnosti sa prethodnim, dublje  štivo.

- Sve ove crtice plod su trenutka, bljeska inspiracije, i kao takve odmah plasirane na društvenoj mreži "Fejsbuk". Reakcije su bile takve da se štampanje više nije dovodilo u pitanje. Ova knjiga je skup naših zajedničkih promišljanja o životu i njegovom smislu, samo sam ja, izgleda, imala malo više hrabrosti da o tome javno progovorim - priča Damjanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana