Branislav Roljić o nagradi za najboljeg mladog glumca RS: Emocija nepokretnog dječaka najveći izazov

C. M.
Branislav Roljić o nagradi za najboljeg mladog glumca RS: Emocija nepokretnog dječaka najveći izazov

Mrkonjić Grad - Tokom rada na predstavi zaista mi je najteže bilo da proživim emociju nepokretnog dječaka Koste čiji sam lik tumačio i koga su u ovoj priči djeca okrutno ismijavala.

Kaže ovo mladi glumac Gradskog pozorišta iz Mrkonjić Grada Branislav Roljić koji je na nedavno završenom festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske, održanom u Modriči, proglašen za najboljeg mladog glumca.

Nagrada je snažan dokaz da je Branislav publici, uprkos poteškoćama sa kojima se suočio tokom proba, odlično dočarao tužnu priču nastradalog dječaka, kao i da se u potpunosti stavio "u njegovu kožu".

Gradsko pozorište Mrkonjić Grada publici se na festivalu u oktobru predstavilo komadom "Grebanje ili kako se ubila moja baka" autora Tanje Šljivar, a u režiji Dubravke Nikolić.

- Tumačio sam lik dječaka koji se igrao očevom bombom u periodu poslije rata i ostao je nepokretan nakon njene eksplozije, a zbog toga što je u kolicima vršnjaci su ga zadirkivali i ismijavali - objasnio je Branislav koji u pomenutom pozorištu glumi već devet godina.

Prema njegovim riječima, nagrada za najboljeg glumca mu mnogo znači, iako je i ranije nagrađivan kaže da mu je svako novo priznanje kao prvo.

- Konkurencija na festivalu je bila jaka i nisam ni pomišljao da bih ja mogao biti proglašen najboljim mladim glumcem - ističe Branislav izrazivši nadu da će se glumom u budućnosti baviti profesionalno.

Branislava Roljića publika je imala priliku vidjeti u brojnim predstavama, kako dječijim tako i u omladinskom ansamblu, ali kao najdraže komade on izdvaja "Posljednju vješticu" iz dječijeg ansambla, te "Igre u pijesku" kao jednu od predstava koju trenutno igra.

Biografija

Branislav Roljić rođen je 25. avgusta 1999. godine, a osim što se bavi glumom trenira i košarku posljednje tri godine.

Pohađa Gimnaziju u Mrkonjić Gradu i odličan je đak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana