Branimir Brstina dobitnik nagrade "Mija Aleksić – biti glumac"

GS
Branimir Brstina dobitnik nagrade "Mija Aleksić – biti glumac"

Branimir Brstina dobitnik je nagrade "Mija Aleksić – biti glumac" za 2023. godinu koju dodjeljuje Kultrni centar "Mija Aleksić" iz Gornjeg Milanovca.

Brstinu su predložili prethodni nosioci tog priznanja: Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić, Vesna Trivalić i Olga Odanović, što je Upravni odbor Kulturnog centra usvojio.

Branimir Brstina, rođen 1960. godine u Banatskom velikom selu kod Kikinde, glumu je studirao zajedno sa Žarkom Lauševićem, Svetislavom Buletom Goncićem, Zoranom Cvijanovićem, Sonjom Savić, Andrejom Maričićem i Suzanom Petričević u klasi profesora Miroslava Minje Dedića.

Ostvario je na stotine uloga u pozorištu, na televiziji i filmu. Prepoznatljiv je po ulogama Žitomira Žitka Stojkovića u seriji „Porodično blago“, Milenka u seriji „Vratiće se rode“, Bogdana u filmu „Montevideo, Bog te video“, i drugim.

Od 1983. je stalni član Ateljea 212, a sarađivao je i sa drugim pozorištima.

Brstini će nagrada biti uručena 26. septembra u Gornjem Milanovcu u okviru "Dana Mije Aleksića", manifestacijom kojom će ove godine biti obilježen i vijek od rođenja velikog Mije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana