Brakolomije otvorile pozorišni festival u Bijeljini

Srna
Brakolomije otvorile pozorišni festival u Bijeljini

Bijeljina - Predstavom "Brakolomije" beogradske Agencije "Scena" u Bijeljini je večeras otvoren 16. pozorišni festival "Dani komedije".

U predstavi, koja je urađena po motivima knjige Antonija Amurija, igraju glumci Aleksandar Srećković Kubura, Kalina Kovačević, Bojana Stefanović i Nenad Stojmenović, koji su prije otvaranja festivala održali konferenciju za novinare.


Stojmenović je rekao da je predstava "Brakolomije" projekat njenih aktera koji su sami uradili tekst.

"Ovo je jedna pitka komedija koju u kontinuitetu izvodimo već godinu dana", rekao je Stojmenović.

Kalina Kovačević rekla je da je tematika predstave savremena, a riječ je o rijaliti programima, odnosno o potrebi u društvu da se bude popularan više nego kvalitetan.

"Želeli smo da ukažemo na ovaj problem i na ono što društvo preferira, a naše porodice žpuštajuž u kuću. Popularnost je uzela maha, a emocije su zapostavljene", kaže Kovačevićeva, ukazujući na to da je najlakše biti popularan, a najteže učiniti nešto trajno.

Na pozorišnom festivalu biće prikazano pet predstava pozorišta iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Sutra, drugog dana festivala, publika će moći da pogleda predstavu "Podvala" Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, autora Milovana Glišića, u režiji Đurđe Tešić.

U ovoj pozorišnoj komediji igraju Đorđe Marković, Dragoslav Medojević, Aleksandar Stojković, Ljubiša Savanović, Dean Batoz, Zlatan Vidović, Goran Jokić, Bojan Kolopić, Slađana Zrnić, Snježana Stikić, Vedrana Mačković, Dragana Marić i Nataša Ivančević.

Narodno pozorište Tuzla će 29. marta u Bijeljini odigrati predstavu "Budala na večeri" čiji je autor Francis Veber, režiser Midhat Kuljugić, a igraju Edis Žilić, Milenko Iliktorević, Remira Osmanović, Željka Marinić, Elvis Jahić, Mithat Kuljugić i Siniša Udovičić.

Teatar "Zvezdara" iz Beograda će na "Danima komedije" odigrati predstavu "Savršen kroj" autora Vladimira Đurđevića u kojoj igraju Slobodan Boda Ninković i Dragan Petrović.

Ovogodišnji pozorišni festival u Bijeljini se zatvara 31. marta predstavom "Pidžama za šestoro", Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke.

Autor predstave je Mark Kamoleti, reditelj Željko Stjepanović, a u predstavi igraju Boris Šavija, Dragana Marić, Anja Ilić, Snježana Mišić, Velimir Blanić i Zlatan Vidović.

Cijena ulaznice za predstave je 10 KM, a kompleta ulaznica je 40 KM.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana