Božović spojio duhovnost i umjetnost

GS
Božović spojio duhovnost i umjetnost

Legendarni glumac Petar Božović sinoć je, u susret velikom hrišćanskom prazniku Preobraženju, ispred hrama Preobraženja Gospodnjeg u Novom naselju održao prigodnu besjedu inspirisanu razmišljanjima vladike Nikolaja Velimirovića.

Prije nekoliko godina „Prosvjeta“ je donijela odluku da će hramovnu slavu upotpuniti Preobraženjskim večerima, podsjetio je svešteni Dalibor Đekić, predsjednik Srpskog prosvjetnog kulturnog društva “Prosvjeta”, izrazivši zadovoljstvo što je proslavljeni glumac konačno u Derventi.

– Čast nam je i zadovoljstvo jer je Petar večeras sa nama, velikan našeg glumišta, i što i naši građani imaju priliku da osjete njegovu riječi. Božović je glumac koji se spojio duhovnost i pravoslavlje sa pozorištem i, kako sam kaže, nije mu bitno da dobije ordenje i spomenike, nego da ostavi trag na dušama, što on i radi, rekao je sveštenik Đekić.

On je pozvao sve parohijane na obilježavanje hramovne slave 19. avgusta. Uoči praznika, u 20 časova u hramu će biti služena molitva, a na sam praznik Preobraženje i liturgija od 9 časova, dok je naveče planiran prigodan program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana