Borislav Đukanović Gru uhapšen u akciji ”Eskadron”

GS
Borislav Đukanović Gru uhapšen u akciji ”Eskadron”

Borislav Đukanović zvani Gru iz Banjaluke uhapšen je u okviru akcije ”Eskadron” u kojoj je ”palo” 19 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima.

Kako je potvrđeno ATV-u, Đukanović je prvoosumnjičeni u ovoj kriminalnoj grupi za koju se sumnja da se duži vremenski period bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droge na području Grada Banjaluka.

Đukanović ima bogat kriminalni dosije. Ranije je već osuđivan i odležao je zatvorske kazne upravo zbog trgovine narkoticima.

U žižu javnosti posljednji put je dospio u septembru 2022. godine kada je na njega pucano u blizini Tržnog centra ”Delta”, u bulevaru Srpske vojske. Napadač na motociklu tada je ka njemu ispalio najmanje dva metka i oba su promašila i Đukanović je prošao bez povreda.

Akciju ”Eskadron” sprovode PU Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, te Specijalna antiteroristička jedinica i Žandarmerija. U okviru akcije izvršeni su pretresi na više lokacija širom grada, a uhapšeni su sprovedeni u PU Banjaluka na kriminalističku obradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana