Bora Đorđević se zahvalio Republici Srpskoj za priznanje

SRNA
Bora Đorđević se zahvalio Republici Srpskoj za priznanje

Rok muzičar, pjesnik, frontmen grupe "Riblja čorba" Borisav Bora Đorđević zahvalio je Republici Srpskoj za Orden časti sa zlatnim zracima kojim ga je odlikovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, naglasivši da ovo priznanje ima veliki značaj.

"Veoma sam počastvovan. Želim da se zahvalim Republici Srpskoj na ovako velikom ordenu", rekao je Đorđević Srni.

On je naveo da to nije priznanje samo za njega i pjesničku branšu već i za njegove kolege koje se bave pjesničkom umjetnošću.

"Pjesničku, muzičku umetnost je neko osudio na izumiranje i ovo priznanje ima još veći značaj", kaže Đorđević.

Objašnjenje da je Orden dobio za dugogodišnji priznati javni rad i dostignuća u muzičkom stvaralaštvu, doprinos širenju popularnog muzičkog pravca i umjetnosti, Đorđević je istakao da mu prija maltene više od same nagrade.

"Pogotovo sada kada nekakva vještačka inteligencija bukvalno ubija stvaranje umjetnosti, kreaciju, individualnost, sve što je ljudsko, to priznanje ima posebnu draž", rekao je Đorđević.

On je naglasio da novi album čeka tri godine na "nekog normalnog izdavača koji neće imati robovlasničke ugovore".

"Nedavno smo na koncertu u Banjaluci i na svim ostalim koncertima svirali nove pjesme i veoma je ohrabrujuće da su prihvaćene veoma dobro kao stare pjesme", dodao je Đorđević.

On je rekao da će nastaviti da piše najbolje što znam i umije. "To je jedino što mogu da obećam. Živjela Srbija i živela Republika Srpska", rekao je Đorđević.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, pojedince za priznati javni rad, zasluge i dostignuća u oblasti politike, društva, humanog rada, kao i posthumno 13 doktora i 50 boraca.

Za dugogodišnji priznati javni rad i dostignuća u muzičkom stvaralaštvu, doprinos širenju popularnog muzičkog pravca i umjetnosti, Ordenom časti sa zlatnim zracima odlikovan je Borisav Bora Đorđević, rok muzičar, pjesnik, glavni vokal i tekstopisac rok sastava "Riblja čorba" iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana