Bojan Kolopić: Komična lekcija o ljubavi

Aleksandra Madžar
Bojan Kolopić: Komična lekcija o ljubavi

Banjaluka - Siguran sam da će se komedija "Super seks" dopasti mnogim tinejdžerima, ali verujem da će i starijoj publici biti interesantna.

Ovim riječima mladi glumac Bojan Kolopić najavljuje večerašnju premijeru komada "Super seks" koji je po tekstu Ivana Zekića "Zaštita pre svega" režirao Miloš Paunović na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac".

- Saradnja sa rediteljem Milošem Paunovićem za mene je zaista odlično iskustvo. Sve više shvatam koliko je dragoceno za glumca da radi sa rediteljima koji imaju sasvim drugačiji pristup od nekoga sa kim su prethodno sarađivali. To obogaćuje glumca i navodi ga da stvari posmatra iz nekog drugog ugla - istakao je Kolopić.

U ovom komadu zaigraće na sceni zajedno sa Natašom Perić, Natašom Račić i Zlatanom Vidovićem. Bogatstvo glumačkih kreacija ovaj mladi glumac pokazao je kroz lik vuka u dječijoj predstavi "Crvenkapa" takođe na daskama "Jazavca", a u novoj predstavi ima ulogu Igora.

- On je zaljubljenik u računare, igrice, novije filmove o superherojima, ima visok koeficijent inteligencije, ali mu je emocionalna inteligencija gotovo ravna nuli. Slabije se snalazi u stvarnom svetu, zbog čega ulazi u sukob sa ostalim likovima - kazao je Kolopić.

Zaljubljenici u priče oživljene na pozorišnoj sceni imali su priliku da ovog mladog glumca gledaju u predstavama "Na dnu kace", "Ukroćena goropad", "Hasanaginica" Narodnog pozorišta Republike Srpske. Nedavno je zamijenio prvaka nacionalnog teatra Željka Erkića u komadu "Odumiranje međeda" na sceni "Petar Kočić".

- Za mene je bila velika stvar izaći iz učionice br. 7 na Akademiji umjetnosti na scenu nacionalnog teatra gde sve glumačke mane još više izađu na videlo, i onda se treba uhvatiti u koštac sa njima. Velika je satisfakcija kada gledate nekog glumca nebrojeno puta i znate da se na pravi način bavi ovim pozivom, a sutra sa njim, ili njom, zajedno gradite scenu - naglasio je Kolopić.

Dječije predstave

- "Crvenkapa" Gradskog pozorišta "Jazavac" je moja prva profesionalna predstava za decu. Ne treba ulaziti u zabludu da je igra za najmlađu publiku lakša. Reditelj komada Slobodan Perišić najviše pažnje posvetio je osnovnoj glumačkoj radnji i odnosima među likovima. To je ono najbitnije, jer ako glumac koji igra ne zna šta radi, osuđeni ste na propast - kaže Bojan Kolopić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana