Bogat program u “Noći muzeja” u Srpskoj

M. P.
Bogat program u “Noći muzeja” u Srpskoj

Banjaluka - Evropska manifestacija “Noć muzeja” biće obilježena bogatim programom širom Republike Srpske u subotu, 16. maja.

U Banjaluci će se ovoj evropskoj kulturnoj manifestaciji pridružiti Muzej Republike Srpske i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske.

Publiku očekuje bogato osmišljen program pa će tako u Muzeju RS program trajati od 16 do 23 časa, koji je kreiralo 150 učesnika - školske djece, studenata Univerziteta u Banjaluci i brojnih drugih prijatelja Muzeja RS uz podršku Hipo Alpe Adrija banke.

- Publika će uživati u stručnim vođenjima kroz stalne postavke, kreativnim radionicama učenika i studenata, a na kraju ćemo imati džez koncert banjalučkih umjetnika - istakli su iz Muzeja RS.

Muzej savremene umjetnosti RS takođe priprema šarolik program, uz podršku kompanije “m:tel”. Tako će posjetioci ovog muzeja, pored izložbe koja je postavljena još 30. aprila, imati priliku da od 22 časa uživaju u nesvakidašnjem video-mapingu “Laboratorija svjetla”.

- Riječ je o impresivnom vizuelnom sadržaju koji će biti projektovan na fasadi Muzeja, upotpunjen plesnim performansom uživo. Od 23 časa jedinstven i do sada neviđen nastup imaće banjalučka grupa “Sopot” - najavili su iz MSURS.

Ove godine prvi put će biti obilježena “Noć muzeja” u Gradišci izložbama, koncertima i defileom oldtajmera kroz grad.

Bogat program pripremaju kulturni radnici u Trebinju, a Prijedorčani će u Muzeju Kozare imati priliku da uživaju u raznolikom sadržaju.

- Naši sugrađani će imati priliku da pogledaju dvije izložbe, uživaju u muzici savremenog mladog kompozitora Davida Mastikose, a organizovaćemo i projekciju filma, te arheološka predavanja - istakli su iz Muzeja Kozare.

Muzej Semberije deseti put u Bijeljini organizuje program za “Noć muzeja”, koja se u subotu, 16. maja, realizuje u više od 3.000 muzeja u oko trideset evropskih zemalja.

Posjetiocima se nudi jedinstvena prilika da obiđu stalne muzejske postavke u neuobičajeno vrijeme, od 17 do 1 čas, kao i bogat kulturni i zabavni program. 

Svi sadržaji u “Noći muzeja” u Republici Srpskoj su besplatni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana