Blicnet poklonio knjige biblioteci u Kneževu

D. K.
Blicnet poklonio knjige biblioteci u Kneževu

Kneževo - Kompanija "Blicnet" poklonila je tokom "Dječije nedjelje" školsku lektiru Narodnoj biblioteci u Kneževu.

Ovom donacijom kompanija je obilježila sedmicu kojom se promovišu prava djece. Željeli su da djeci koja pohađaju nastavu u Kneževu bude pružena prilika da čitaju lektiru, ispune svoje školske obaveze, usvoje nova znanja i pruže sebi šansu za bolji život.

Direktor biblioteke Stana Vuković rekla je da im donacija mnogo znači, jer biblioteci već godinama nedostaju naslovi, a naročito školska lektira.

- Ova donacija nam je veoma važna. Mnogo smo puta do sada morali da vratimo đake, jer nismo imali traženi naslov ili dovoljan broj naslova. Zahvaljujući ovoj donaciji znatno smo povećali broj knjiga i sada će učenici moći da čitaju lektiru - naglasila je Vukovićeva.

Početkom septembra kompanija "Blicnet" je organizovala niz donatorskih aktivnosti kojima su pomogli početak nove školske godine u više opština. Osim Kneževu, novu lektiru su poklonili i bibliotekama u Višegradu, Foči i Rogatici. Donirali su i školski pribor za 70 učenika Dječijeg doma "Rada Vranješević" u Banjaluci.

- Svako dijete mora da ima mogućnost i priliku da ispuni svoje školske obaveze. Zato i iniciramo ovakve akcije. Drago nam je što će zahvaljujući nama mnoga djeca biti u prilici da čitaju školsku lektiru i prate nastavno gradivo - rekla je Danijela Marinković-Orlić iz "Blicneta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana