Blagoje Baković dobitnik nagrade književnih susreta na Kozari

SRNA
Blagoje Baković dobitnik nagrade književnih susreta na Kozari

PRIJEDOR - Pjesnik Blagoje Baković iz Vrbasa dobitnik je ovogodišnje književne nagrade "Skender Kulenović - Književni vijenac Kozare", saopšteno je danas iz prijedorske Gradske uprave nakon završne sjednice Organizacionog odbora 51. Književnih susreta na Kozari.

"Snažna maternja melodija jezika u poeziji Bakovića izvorno ga svrstava u red onih stvaralaca koji su izrasli u istoj onoj pjesničkoj vertikali na kojoj je nastalo i magistralno djelo Skendera Kulenovića", navodi se u obrazloženju jednoglasno donijete odluke tročlanog žirija koji je ove godine radio u sastavu Goran Maksimović, Duško Pevulja i Dragana Kragulj.

Na današnjoj sjednici usvojen je program Književnih susreta na Kozari koji će trajati od 11. do 16. septembra. Učesnici su Nenad Grujičić, Boro Kapetanović, Goran Šaula, Dragana Kragulj, Aleksandra Čvorović, Berislav Blagojević, Vid Vukelić i Ranko Preradović, kao i zavičajni pjesnici Hristina Mrša, Kristina Plavšić, Ognjen Vlačina, Danijel Gatarić, Dalibor Mirosav, Milan Rakulj i Anela Sejarić Vujinović.

Organizator i generalni pokrovitelj 51. Književnih susreta na Kozari je grad Prijedor, suorganizatori su gradovi Banjaluka, Gradiška i Laktaši, te opštine Srbac, Kostajnica, Novi Grad i Kozarska Dubica, a pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture RepublikeSrpske. Sponzor novčanog dijela nagrade je firma "Arselor Mital" iz Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana