Bilja Krstić i "Bistrik" nastupili u Banjaluci

M. M.
Foto: Srna

BANjALUKA - Jedna od najvoljenijih i najpoznatijih pjevačica etno muzike, Biljana Krstić i njen "Bistrik" orkestar nastupili su sinoć u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra u Banjaluci.

Za publiku u Banjaluci i ovog puta priredili su koncert ispunjen snažnim emocijama,  na kojem su izveli etno muziku iz Srbije i sa Balkana, i kojim su obilježili 20 godina postaojanja "Bistrika".

- Između Banjaluke i mene postoji posebna ljubav i poštovanje. Banjaluka je jedan od retkih gradova koji je podržao "Bistrik" od samog početka, a mi smo oni koji to ne zaboravljaju. Kada vam neko u životu nešto lepo učini, to treba da se zapamti i isto tako uzvrati. Ovde se osećam kao kod kuće. Dosta nastupa bilo je u Banjaluci u proteklih 20 godina i zato se Banjaluka našla na mapi koncerata koje ćemo održati u okviru naše turneje povodom jubileja - rekla je Krstićeva.

Ona je objasnila da joj je važno što su iza nje i njenog orkestra ostale godine u kojima su zajedno uspjeli da se drže puta tradicije.

- Baviti se tradicionalnom muzikom danas je herojstvo, jer ovo nije mejnstrim. Izdržali smo i uspeli da pokažemo da i takva muzika i takav odnos prema tradicionaolnoj muzici može da živi dugo ako se radi iskreno i sa velikom ljubavlju - navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana