Biković i Radonjić dolaze na banjalučku premijeru filma "Hotel Beograd"

Aleksandra Glišić
Biković i Radonjić dolaze na banjalučku premijeru filma "Hotel Beograd"

BANjALUKA - Glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić stižu na premijeru filma "Hotel Beograd", koja će biti održana 18. marta u "Sinepleksu Palas" u Banjaluci.

- Interesovanje za film "Hotel Beograd" je nezapamćeno. Za samo četiri dana rasprodate su karte za dvije velike sale i to 20 dana prije same premijere. Očekujemo veliku posjetu od 19. marta, kada je film i na redovnom repertoaru - kaže Marina Popović iz "Sinepleksa Palas".

Najavila je da će se dio glumačke ekipe u kojoj će biti Miloš Biković i Miodrag Radonjić pokloniti publici poslije dvije projekcije prvog dana prikazivanja.

Film koji je nastao u rusko-srpskoj koprodukciji ponudiće najbolje iz obje kinematografije, domaće glumce, koje predvode Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Ljubomir Bandović, Srđan Žika Todorović, Jelisaveta Teodosić.

Tu su i omiljena imena ruskog glumišta Dijana Požarskaja, Boris Dergaćov, Aleksandra Kuzenkina predvođena rediteljem Konstantinom Statskijem.

"Hotel Beograd" inspirisan je omiljenim ruskim TV serijama "Kuhinja" i "Hotel Eleon", sa Bikovićem koji tumači glavnog junaka Pavla - Pašu, bogatog nasljednika i vlasnika prestižnog hotela "Beograd", poznatog po burnim izlascima i raskalašnom životu.

Kada se u njegov svijet umiješaju beogradska mafija, luda nevjesta, stara ljubav i neobična porodica njegov lagodan život pretvara se u avanturu u kojoj je sve moguće.

Ova urnebesna komedija moći će da se pogleda i u odabranim bioskopima Evrope, SAD i Kanade. Premijera u Minhenu održaće se 19. marta, 20. marta u Beču, kao i u Cirihu 21. i 22. marta.

Kako je podsjetio reditelj Konstantin Statski, film je sniman u Srbiji, uglavnom u Beogradu i Novom Sadu, ali je na njega najjači utisak ostavilo selo u Negotinskoj Krajini, u kojem su takođe snimali.

- Pronašli smo netaknuto, unikatno selo, koje se nije mijenjalo decenijama. Mještani sela su statirali, ali su nas i nevjerovatno ugostili, stalno nas nudeći rakijom i vinom - ispričao je Statski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana