Bijeljincima drugo mjesto publike na festivalu „Ilidža“

SRNA
Bijeljincima drugo mjesto publike na festivalu „Ilidža“

"BIJELjINA - Bijeljinski ansambl "Stara priča" osvojio je 2. nagradu publike na Festivalu narodne muzike "Ilidža 2023" i sa numerom "Tajna" ušao u top pet pjesama izvedenih na ovom festivalu.

Izvođač pjesme "Tajna" Vasko Todić iz Bijeljine rekao je Srni da je u konkurenciji 75 pjesama stručni žiri za finalnu noć odabrao 15, među kojima i "Tajnu".

"U prepunoj ilidžanskoj areni, publika iz svih krajeva bivše Jugoslavije prepoznala je emociju bijeljinskih muzičara nagradivši nas visokom drugom pozicijom, dok je stručni žiri uvrstio `Tajnu` u pet najkvalitetnijih pjesama festivala", istakao je Todić.

On je rekao da su nastupili pred poznatim imenima muzičke scene, dodajući da žiri nije imao lak zadatak.

"Poznati estradni umjetnici čuli su i vidjeli šta radimo. Publika je pjevala `Tajnu` zajedno sa nama. Bilo je kvalitetnih izvođača i žiri nije imao lak zadatak. Lijepo i uspješno je bilo u Sarajevu", naglasio je Todić.

On je rekao da pjesma "Tajna" jeste nagrađena, ali da još nije popularna.

"Kad je ničim izazvan čujem na televiziji ili radiju onda ću reći da smo, možda, uspjeli", rekao je Todić i zahvalio publici za svaki glas podrške.

Iz radionice "Stara priča" izašle su pjesme "Sunce iz Bijeljine", "Hej Majevice", "Vogošća","Tajna", a s obzirom na to da je pasionirani ljubitelj sporta Todić je uradio i tekstove pjesama za bijeljinski "Radnik" i Klub malog fudbala "Tango".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana