Bijeljina: Održano 11. književno veče

Srna
Bijeljina: Održano 11. književno veče

Bijeljina - Predstavnici sedam književnih klubova iz Republike Srpske i Srbije susreli su se večeras u Bijeljini na 11. književnoj večeri, tradicionalnoj manifestaciji koja se svake godine organizuje povodom krsne slave grada Bijeljina - Svetog Pantelejmona.

Lijepa pisana riječ, poezija, proza i aforizmi okupila je ove književne stvaraoce, koji su večeras, govoreći svoje stihove ili aforizme, oduševili publiku u prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić".


Predsjednik Književnog kluba "Jovan Dučić" iz Bijeljine Zdravko Zgonjanin rekao je da u ovom gradu večeras borave gosti iz Loznice, Sombora, Vlasenice, Šamca i Doboja i sa Romanije.

"Svake godine održavamo ovu manifestaciju na kojoj nam se predstavljaju članovi književnih klubova", rekao je Zgonjanin i poručio da kulturu treba njegovati i podržavati.

Prema njegovim riječima, onaj ko se bavi kulturom ima svijetlu budućnost. "Ukoliki toga u pojedincu ili u jednom narodu nema, taj je osuđen na propast", rekao je Zgonjanin.

Organizator književne večeri je Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u saradnji sa književnim klubom "Jovan Dučić" i bijeljinskom "Prosvjetom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana