Berens Bežo na Kustendorfu

Aleksandra Madžar
Berens Bežo na Kustendorfu

Mokra Gora - Slavni reditelji Fransoa Ozon, Ašgar Farhadi, Paolo Sorentino, Aleksandros Avranas, Jurij Bikov i Kalin Petere Necer biće gosti festivala "Kustendorf" koji će biti održan od 18. do 23. januara 2014. na Mokroj Gori.

Potvrdila je ovo za "Glas Srpske" selektor festivala Dunja Kusturica uz riječi da sve pripreme za festival teku po planu.

Sedmo izdanje Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala čiji je osnivač reditelj Emir Kusturica ugostiće brojne zvijezde iz svijeta filma i muzike.

- Na festivalu će biti i francuska glumica Berenis Bežo, dobitnica nagrade u Kanu, i Januš Kaminski, koji je još od 1993. godine kinematograf Stivena Spilberga - najavila je Dunja Kusturica.

Kao i prethodnih godina muzički dio festivala biće raznovrstan.

- Ove godine među specijalnim gostima je i francuska muzičarka Zaz - kaže Dunja Kusturica.

"Kustendorf" je namijenjen mladim filmskim stvaraocima, ali i onima koji su već postali prepoznatljivi po svom stilu. Čuveni majstori režije i glumci predstaviće na festivalu svoje filmove i voditi radionice.

Kusturica je najavila da će kao i na prethodnim festivalima u takmičarskom programu biti predstavljeni filmovi studenata i debitanata. Autori filmova izabranih za takmičarski program učestvovaće u radionicama sa slavnim filmskim stvaraocima i u drugim programima festivala.

- Rok za dostavljanje prijava za takmičarski program festivala je 20. decembar 2013. U obzir dolaze filmovi svih žanrova, čije trajanje nije duže od 45 minuta - kaže selektor festivala.

Nagrade

Kao i prethodnih godina filmovi iz takmičarskog programa "Kustendorfa" takmičiće se za "Zlatno" "Srebrno" i "Bronzano jaje", koje se mladim autorima dodjeljuje za korišćenje "novog i originalnog kinematografskog jezika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana