Beograd: Otvorena izložba Jane Kuvalje

Srna
Beograd: Otvorena izložba Jane Kuvalje

Beograd - Mlada banjalučka slikarka Jana Kuvalja predstavila se večeras beogradskoj publici izložbom svojih djela "Varijacija" u galeriji Zadužbine "Kolarac".

Kuvalja je rekla da joj je velika čast što je dobila priliku da izlaže baš na "Kolarcu" i pojasnila da je stvarajući svoja platna, koja po definiciji pripadaju apstrakciji i iz kojih zrače optimizam i toplina, željela da za one koji ih budu gledali stvori utočište i oazu u turbulentnom svijetu u kom živimo.

Ona je najavila da će priliku da vide "Varijaciju" zaljubljenici u umjetnost u njenom rodnom gradu - Banjaluci imati do kraja ove godine.

Dekan Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu Dimitrije Pecić rekao je na otvaranju izložbe da je Kuvalju upoznao na drugoj godini Akademije lepih umetnosti u Beogradu i da je ono što je Janu oduvijek razlikovalo od drugih bilo to što je ona bila "student sa idejom šta hoće i izuzetno posvećena onom što radi".

"Ona je ostala dosledna sebi. Zaokružila je jedan ciklus i mislim da će joj dosadašnji radovi i ova izložba biti podstrek za dalji rad", rekao je Pecić.

Izložba "Varijacija" će u izložbenom prostoru "Kolarca" biti postavljena do 20. februara.

Ovo je njena druga samostalna izložba u Beogradu, a svoje radove je tokom protekle dvije godine izlagala i na samostalnim izložbama u Mladenovcu, Čačku i Lazarevcu.

Kuvalja je izlagala i na više grupnih izložbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana