Bardačka likovna kolonija od 22. do 30. juna

Agencije
Bardačka likovna kolonija od 22. do 30. juna

Srbac - Jubilarni 30. saziv Likovno-ekološke kolonije "Bardača - Srbac 2013" biće održan od 22. do 30. juna, odlučio je danas Organizacioni odbor ove kulturne manifestacije.

Dolazak u prirodno-barski rezervat Bardača najavilo je 19 akademskih slikara iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske, a tema ovogodišnje kolonije je "Deforestacija i degradacija šuma".

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Srbac Dušan Simić, koji je predsjedavao sjednicom Organizacionog odbora, rekao je Srni da će na temu uništenja šuma posljednjeg dana skupa biti održan i okrugli sto, na kojem će govoriti stručnjaci iz oblasti ekologije iz banjalučke regije.

Paralelno sa radom umjetnika, na Bardači će raditi i Škola slikanja za likovne talente osnovnih i srednjih škola, koji će imati priliku da od akademskih slikara nauče tehnike slikanja.

U okviru ove kulturne manifestacije biće organizovana i akcija "Biramo najuređeniji radni i životni prostor" u opštini Srbac, a nagrade će biti umjetnička djela stvorena na ovogodišnjoj koloniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana