Banski dvor obilježava 89 godina postojanja

M.Mi.
Banski dvor obilježava 89 godina postojanja

BANjALUKA - Kamerni gudački orkestar „Ban Svetislav Tisa Milosavljević“ nastupiće večeras u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra, a povodom obilježavanja 89 godina postojanja i rada ove ustanove.

Na programu će se naći djela različitih kompozitora kao što su Bah, Bokerini, Borodin i drugi.

- Ansambl čine akademski muzičari sa bogatim orkestarskim iskustvom, a želja Banskog dvora je da prema uzoru na brojne kulturne centre regiona i naš grad dobije profesionalni gudački orkestar koji će pored uobičajenog svjetskog repertoara aktivno promovisati i domaće kompozitore - stoji u najavi Banskog dvora

Ovaj nastup nazvan „Koncert na B“ počeće u 20 časova, a dirigent je Branka Radošević Mitrović, a Milana Smiljanić i Nataša Grujinović će nastupiti kao solisti.

Program obilježavanja 89. rođendana biće nastavljen sutra, kada će u vijećnici ove ustanove biti promovisana knjiga „Svetislav Tisa Milosavljević – od Niša do Banjaluke“ autora Milutina Miltojevića.

Promocija će početi u 19 časova, a pored autora, nešto više o knjizi će reći i recenzenti dr Nebojša Ranđelović, mr Zoran Pejašinović i Nadežda Lazarević Kovačević. Moderator promocije je Vera Marović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana