Banjaluka zaslužuje multifunkcionalnu koncertnu dvoranu

Srna
Banjaluka zaslužuje multifunkcionalnu koncertnu dvoranu

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da vlasti Republike Srpske imaju dovoljno novca za izgradnju multifunkcionalne koncertne dvorane u Banjaluci, ali da gradske vlasti treba da obezbijede slobodnu i pripremljenu lokaciju za tu namjenu, uključujući građevinsku dozvolu.

Dodik je rekao danas novinarima u Banjaluci da se dobro zna da je više od 15 miliona KM rezervisano za početak izgradnje pomenute dvorane.

"Ali mi nismo dobili ni građevinsku dozvolu, nismo dobili ništa i ne možemo u tom smislu da damo novac", rekao je Dodik.

On je naveo da Banjaluka zaslužuje koncertnu dvoranu sa dvije-tri hiljade sjedišta, ali i operu, novo nacionalno, narodno pozorište...

Dodik je rekao na tom planu da je Banjaluka kao glavni grad narasla i postala poznata, te da su njenu slavu širom svijeta pronijeli mnogi ljudi, među kojima su fenomenalni studenti, profesori, ljekari...

On je podsjetio da je jedna od važnih stvari za Banjaluku bilo nedavno otvaranje Klinike kardiohirurgije na Univerzitetskom kliničkom centru Srpske, što govori o stabilnom medicinskom sistemu u Republici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana