Banjaluka: Prva knjiga u 2014. godini

SRNA
Banjaluka: Prva knjiga u 2014. godini

Banjaluka - Predstavnici Zadužbine "Petar Kočić", Banjaluka - Beograd, danas su tradicionalno, u okviru manifestacije "Književna staza Djeda Mraza", najavili da će prva knjiga, objavljena u svijetu 2014. godine, biti "Bašta sljezove boje" Branka Ćopića.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine "Petar Kočić", Banjaluka -Beograd, Nikola Vukolić rekao je da će promocija te knjige biti sutra, tačno u ponoć, ispred spomenika "Petru Kočiću" u Banjaluci.

On je naveo da će tokom promocije, u prvim minutama 2014. godine, građanima biti podijenjen određen broj primjeraka ove knjige.

"Knjiga "Bašta sljezove boje" Branka Ćopića najljepše je igralište za čitaoce. Vjerujem da će ona to dugo i biti, jer je riječ o čarobnoj knjizi ", istakao je Vukolić.

Konvoj Djeda Mrzeva danas je tradicionalno prošao gradom do parka "Petar Kočić", gdje su na spomenik položili cvijeće, a pozati banjalučki pjesnici recitovali su svoju poeziju.

Prvu knjigu objavljenu na svijetu u 2014. godini priredio je i uredio Nikola Vukolić u izdanju Zadužbine "Petar Kočić", Banjaluka - Beograd, izdavačke kuće koja je organizator manifestacije "Književna staza Djeda Mraza". Prvi primjerak knjige biće položen je na Kočićev spomenik u parku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana