Banjalučki sastav "Aberdar" promovisao album "Kolos": Od horora do svjetskih čuda

Milanka Mitrić
Banjalučki sastav "Aberdar" promovisao album "Kolos": Od horora do svjetskih čuda

BANjALUKA - U godini kada su koncerti i muzika uživo zaustavljeni, kada muzičari rade u smanjenom ili nikakvom obimu, smanjena je i produkcija i promocija albuma, pogotovo što se regionalne scene tiče.

Jedan od sastava koji je ove godine objavio album, i u subotu ga predstavio u Banjaluci, jeste banjalučki bend "Aberdar". Album "Kolos", koji su promovisali, sastoji se iz osam dosta raznolikih pjesama, tako da sam album nije cjelina obuhvaćena jednim usmjerenjem, već je više spoj različitih žanrova, i svega onoga što je bend ponukalo na stvaranje.

Promociju albuma vodio je David Jojić, koji je predstavio bend i u razgovoru s frontmenom, pjevačem i gitaristom Bojanom Bujićem, napravio osvrt na pojedine numere na albumu, kao i na inspiraciju za njegovo stvaranje.

Tročlani stoner bend, 2017. godine počeo je da radi, sredinom 2019. došlo je do promjena u bendu, te su u sadašnjem sastavu, osim Bujića, Nikola Paspalj (basista) i Nikola Pekez (bubnjar).

- Hvala svima koji su učestvovali u pravljenju albuma i svima koji su došli na promociju. Nažalost, zbog pandemije, nismo mogli da sviramo uživo, ali nadamo da će to biti moguće u narednom periodu - rekao je gitarista i pjevač Bojan Bujić, te dodao da su svije godine radili na albumu, na kojem se nalaze pjesme za svakoga.

"Aberdar" stvara inspirisan bendovima kao što su "Tool", "Nine Inch Nails", "Black Sabbath", a autorskim radom idu ka nekom žešćem zvuku, prožetom interesantnim melodijama, te je tako, u stvari, sve ono što rade, ispunjeno velikom ljubavlju i posvećenošću muzici, i svijetu koji ih okružuje.

Inspirisani horor filmovima, likovima iz animiranih ostvarenja i svjetskim čudima, ovaj bend na albumu "Kolos" donosi sve to, spojeno u numere kao što su "Alatka", "Slešer", "Boje" i "Zemljotres".

- Ko voli stoner, slušaće pjesme kao što su "Zemljotres" i "Kolos". Neko ko voli nešto blaže slušaće "Igle" ili "Boje", a ko voli ono što svira "Tool" slušaće "Alatku". Za mene su hitovi "Kolos" i "Zemljotres", a za nekog drugog to će biti neka druga pjesma - kazao je Bujić i naveo da su planirali da naprave spot za svaku pjesmu, no, zbog trenutnih okolnosti, to nije ostvareno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana