Banjalučki pisac Ratko Đogatović objavio četiri nove knjige: Poezija uz aforizme i haiku

M. M.
Banjalučki pisac Ratko Đogatović objavio četiri nove knjige: Poezija uz aforizme i haiku

BANjALUKA - “Mali priručnik aforizama o čovjeku”, “Prkosna delta”, “Vihorni put” i “Hrabro srce” četiri su nove knjige banjalučkog pisca Ratka Đogatovića, koje je objavio ove godine.

“Vihorni put” jeste zbirka poezije koja je podijeljena na tri cjeline - Vihorni put, Poezija i Moj haiku, a “Prkosna delta” na dvije cjeline - Crno na bijelo i Kroz eho i vrijeme.

U zbirci “Hrabro srce” objavljeno je više od pedeset pjesama, dok “Mali priručnik aforizama o čovjeku” objedinjuje autorove nove aforizme o životu i čovjeku, vremenu i prolaznosti. “Mali priručnik aforizama o čovjeku” njegova je peta knjiga aforizama.

Recenzent djela je Miljko Šindić, a sve četiri knjige štampao je “Art print” iz Banjaluke.

Đogatović je rođen u Šnjegotini Srednjoj 1956. godine. Odrastao je u Banjaluci, školovao se u Banjaluci, gdje i danas stvara i radi.

Do danas je objavio skoro sedamdeset knjiga, među kojima je najviše knjiga poezije, te proznih zapisa i nekoliko knjiga aforizama.

Među knjigama koje je do sada objavio su i “Poezija i sudbina”, “In minimis”, Vrtovi prema istoku”, “Ljubav i korota”, “Svijet i krik” i druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana