Avanture sa dinosaurusima privukle pažnju

Aleksandra Madžar
Avanture sa dinosaurusima privukle pažnju

Banjaluka - Dugoočekivani filmski spektakl slavnog Stivena Spilberga, ovaj put u ulozi producenta, "Svijet iz doba Jure" domaćoj publici premijerno će biti prikazan danas, a prva projekcija najavljena je za 16 časova u banjalučkom multipleksu "Palas".

Zaljubljenici u sedmu umjetnost sa nestrpljenjem očekuju da uplove u ovaj čudesni svijet u kojem glavne uloge tumače šarmantni Kris Prat i atraktivna Brajs Dalas Hauard.

Zainteresovanost Banjalučana za nastavak ostvarenja "Park iz doba Jure" je velika, a epsku akcionu avanturu zasnovanu na likovima koje je stvorio Majkl Kričton režirao je Kolin Trevorov.

- Film je namijenjen cijeloj porodici i naravno, sniman je u 3D tehnologiji, a na redovnom repertoaru biće prikazivan u terminima 16, 17.30, 18.30, 21 i 22 časa. Subotom i nedjeljom projekcije su predviđene u 12.30 časova - kazali su iz "Palasa".

Radnja se dešava 22 godine poslije događaja iz prvog dijela filma "Parka iz doba Jure". Isla Nublar kreira tematski park sa dinosaurusima u punom obimu, onako kako je to originalno zamislio Džon Hamond, ali poslije deset godina uspješnog rada posjeta počinje da opada.

Da bi bili ispunjeni zahtjevi korporacije - vlasnika parka, kreira se nova atrakcija za privlačenje publike.

Smješten na ostrvu u blizini Kostarike, "Svijet iz doba Jure" je pravo čudo prepuno zadivljujućih atrakcija. Djeca jašu pitome mini-triceratope u malom zoo-vrtu, gomila oduševljeno uzvikuje, dok vodeni mosasaurus iskače iz bazena kako bi gricnuo bijelu ajkulu, a porodice fascinirane gledaju dinosauruse svih mogućih oblika i veličina koji ponovo šetaju parkom u bezbjednim ograđenim prostorima na opšte zadovoljstvo.

Svaki ugao parka nadgleda karijerista Kler (Brajs Dalas Hauard), kojoj su neočekivano u ruke dopala dva nećaka, Zak (16) (Nik Robinson) i Grej (11) (Taj Simpkins).

Iako ih je mama poslala na nekoliko dana da provedu vrijeme u "Svijetu iz doba Jure", Kler nema vremena da se bavi klincima, pa daje im propusnice i šalje ih da istražuju park. I tu počinje njihova avantura u kojoj će sigurno uživati mališani, ali i cijela porodica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana