Avantura sa Liliputancima za početak

A. M.
Avantura sa Liliputancima za početak

Banjaluka - Farsa "Put u Liliput", autorski projekat Ognjena Bogdanovića, podigla je zavjesu na 14. festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske na sceni banjalučkog Doma omladine.

Farsa u produkciji DIS teatra, koji je domaćin i organizator ovog festivala, u ponedjeljak uveče na sarkastičan način prikazala je evoluciju čovjeka, smjenu vlasti, kritiku cjelokupnog društva, kao i čitave nacije. Predstava je pravljena po predlošku knjige "Guliverova putovanja" Džonatana Svifta. Sadrži veliki broj istorijskih činjenica, religijskih motiva, a rađena je multidisciplinarno. U komadu igraju Ognjen Bogdanović, Teodora Šipka, Anando Čenić i Dušan Urošević.

Festival je takmičarskog karaktera i svake godine se održava u drugom gradu, koji ispuni uslove, a koga imenuje Izvršni odbor Asocijacije omladinskih pozorišta Republike Srpske uz podršku članica. Ove godine publika će imati priliku da vidi osam predstava.

Komad "Krivo je more", autorski projekat Roka Radiše, biće izveden večeras u 20.30 časova u produkciji Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad, takođe u Domu omladine. Ulaz na sve predstave je besplatan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana